T.C. SUMBAS İLÇE MÜFTÜLÜĞÜ

Tel: 0530 415 82 02

E-posta:

Bilgi:

02/03/1964 tarihinde Adana ili Tufanbeyli ilçesi Çatalçam Köyü’nde doğdu. İlkokulu köyünde, Orta Öğrenimini Kayseri/Develi ve Adana İmam-Hatip Lisesi'nde tamamladı. 1989-1994 yılları arası Osmaniye/Bahçe/Arıklıkaş Köyü Taşoluk Mahallesi'nde İmam-Hatiplik, 1994- 1999 yılları arasında Bursa / Osmangazi’de Müezzin-Kayyumluk görevinde bulundu. Bursa’da kaldığı yıllarda, önce iki senelik İlahiyat Meslek Yüksek Okulu’nu ardından dikey geçiş yaparak İlahiyat Fakültesi’ni tamamladı. 1999- 2002 yılları arasında İstanbul’da Haseki Eğitim Merkezi'nde İhtisas Kursu’nu tamamlayarak aynı yıl içinde Bingöl/Adaklı’ya İlçe Müftüsü olarak atandı. İki yıl sonra Adana/Feke’ye tayini yapıldı. Feke’deki iki yıllık çalışmasının ardından, 21/11/2006 tarihi itibariyle Hollanda’da Haarlem Selimiye Camii’ne, Din Görevlisi olarak gönderildi. Yurtdışında kaldığı süre içerisinde Adana/Kozan'da İlçe Vaizi statüsünü işgal etti. Hizmet süresini başarıyla tamamlayan Ahmet DEMİRER, 15 Temmuz 2011 tarihinde Türkiye’ye döndü. Adana/Kozan’daki Vaizlik görevini (ülkeye dönüşte) fiili olarak, Ramazan sonuna kadar devam ettirdi. 6 Eylül 2011 tarihi itibariyle Osmaniye / Sumbas ilçe Müftülüğü'ne İlçe Müftüsü olarak atanan Ahmet DEMİRER evli ve iki çocuk babasıdır.

BİR AYET

"Allah içinizden iman edenlerin ve kendilerine ilim verilenlerin derecelerini yükseltir."

Mücâdele sûresi 58/ 11

BİR HADİS

"Dünya ve onun içinde olan şeyler değersizdir. Sadece Allah'ı zikretmek ve O'na yaklaştıran şeylerle, ilim öğreten âlim ve öğrenmek isteyen öğrenci bundan müstesnadır."

Tirmizî, Zühd 14. Ayrıca bk. İbni Mâce, Zühd 3

Diyanet Dergileri